piątek, 6 marca 2015

i love spinach

Uwielbiam szpinak. Dlatego dziś przedstawiam Wam mój obiad ekspresowy, a mimo wszystko zdrowy i smaczny. 

(Porcja dla 1 osoby)

1 szklanka makaronu razowego
5 kostek zamrożonego szpinaku rozdrobnionego 
1 ząbek czosnku
1 kropla maggi
pieprz
słodka papryka
1/4 opakowania serka feta półtłustego
odrobina oliwy z oliwek


Przygotowanie:
Gotujemy makaron wg przepisu. Na patelnie wrzucamy szpinak i rozmrażamy go razem z odrobiną oliwy z oliwek (można użyć łyżeczkę masła roślinnego zamiast oliwy) Podlewamy odrobiną wody i dusimy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, maggi, pieprz oraz słodką paprykę. Wrzucamy rozdrobnioną fetę i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Dodajemy makaron. Gotowe!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz